OM METROLIT

Byggföretag med starka värderingar

Fakta om företaget

Huvudägare: Bragnum Invest
Startade: 1986
Antal anställda: ca 90st
Omsättning: 580 (Mkr 2020)
Marknadsområde: Stockholm och Mälardalen

Vår affärsidé

Metrolit Byggnads AB ska bedriva om- och tillbyggnadsverksamhet i Stockholm och Mälardalsområdet. Vi ska i samverkan med våra kunder ta ansvar för idé, planering och genomförande av projekten för att kunna erbjuda korta totaltider och minimerade verksamhetsstörningar för kunderna.

Lednings- och stabfunktioner

Johanna Barnekow
Johanna BarnekowVD
Michael Johansson
Michael Johansson Arbetschef
Profilprojekt

✉ michael.johansson

Alf Björk
Alf Björk Arbetschef
Bostäder

✉ alf.bjork

Jonas Carlsson
Jonas Carlsson Arbetschef
Samhällsfastigheter

✉ jonas.carlsson

Johanna NybergHR Chef
Henrik Nilsson
Henrik NilssonVD Metrolit Service AB
Byggservice

✉ henrik.nilsson

Värdegrund

Bolagets värdegrund ger oss en stabil plattform att bygga bolaget på. Den är ett stöd för vår personal att fatta dagliga beslut och välja förhållningssätt i relationerna till kunder, kollegor och leverantörer.

Vår värdegrund i korthet:

Vi har tillsammans sammanfattat vår värdegrund i följande:
Vi är öppna, lyhörda och engagerade. Vi tar ansvar.

ÖPPNA

Vi är öppna för innovativa lösningar, som gör att vi kan ligga i framkant i branschen. Vi vill kunna erbjuda bättre lösningar billigare och på så sätt skapa större kundnytta. Vi värdesätter kreativitet och eget tänkande hos våra medarbetare, för att vi tror att med nya idéer utvecklar företaget och även samhället.

LYHÖRDA

Vi vill ständigt förbättra och utveckla vår verksamhet och för att göra det behöver vi se nya möjligheter och låta medarbetarna utvecklas. Därför tar ledarskapet i bolaget sin utgångspunkt i tron på individens utveckling. Utveckling av och omtanke om vår personal har absolut främsta prioritet.

ENGAGERADE

Med engagemang i varje projekt ökar vi förståelsen för vår kund och kan på så sätt uppnå mycket goda resultat. Med engagemang kan vi också försäkra oss om att vi ständigt utvecklar vår verksamhet.

ANSVAR

Med vår värdegrund som riktning tar vi ansvar för hela processen.

Metrolit har drygt 30 framgångsrika år i byggbranschen 

Drygt 30 år har passerat sedan byggföretaget Metrolit bildades. Uppdragen har under dessa år varit många och varierande och gett oss en gedigen kunskapsbank att ösa ur. Med den i ryggen tänker vi fortsätta överträffa våra kunders förväntningar i minst 30 år till.

Maj 1986 Metropol Fastighets AB grundas

Företagets inriktning var byggverksamhet och fastighetsförvärv. Omsättningen första året var 21 miljoner kronor. Med målen att ha en bra tillvaro och att ha kul på jobbet gick allt stabilt uppåt. Snabb start, hög kvalité, korta totaltider och minimerade verksamhets-störningar för kunderna har alltid varit drivkrafter som tagit oss dit vi är idag.

Mars 1991 Metrolit Byggnads AB startas

Med en historia av stort engagemang, affärsmässighet, goda kundrelationer och många återkommande förtroendeuppdrag har Metrolit genomfört en lång rad lyckade projekt sedan starten. Detta faktum, tillsammans med finansiell stabilitet och många engagerade och lojala medarbetare, lägger grunden för att förvalta Metrolits historia och samtidigt blicka mot framtiden.

Juli 1996 Erhåller SBAB:s kvalitetspris

Metrolits ombyggnation av flerbostadshusen Kv Ånn och Kv Storavan i Årsta vann SBAB:s kvalitetspris för bästa ombyggnadsprojekt 1997. Arkitekt var Nordisk Kombination Arkitekter AB.

Oktober 2003 Certifiering enligt BF9K

BF9K är ett lednings- och produktcertifieringssystem som ställer krav på kvalitets-, miljö- och arbetsmiljö. Det fungerar på samma sätt som en ISO-certifiering, men systemet är direkt anpassat för företag i byggbranschen, oavsett storlek. Varje företag bygger sitt system utifrån BF9K-systemets krav så att det passar den egna verksamheten.

Juli 2005 Förvärv av BJ Byggteknik AB

I och med i hopslagningen blev Metrolit/ Bj Byggteknik ett företag i mellanklassen med en omsättning på ca 350 miljoner och ca 90 anställda. Metrolit och Bj Byggteknik kompletterade varandra från olika marknader. Metrolit hade stor erfarenhet av samarbetsprojekt och BJ var väl förtrogna med traditionellt byggande på fasta priser. Då i hopslagningen utfördes flyttade båda bolagen till ett gemensamt kontor i Solna.

Mars 2006 Omsättning över 300 mkr

Förvärvet av BJ Byggteknik AB medförde en markant ökning av omsättningen och år 2006 översteg den 300 miljoner.

November 2012 Nominerad till ROT-priset 2012

2011 genomförde Metrolit en omfattande ombyggnation av den anrika butiken Svenskt Tenn på Strandvägen 5 i Stockholm. Under 9 månader projekterade vi och genomförde i samverkan med fastighetsägaren och hyresgästen, en omfattande ombyggnad. Den 25 oktober 2011 nyöppnade butiken och vi nominerades till Stockholms BF:s ROT-pris år 2012 för projektet.

Vill du veta mer?

Om hur vi kan hjälpa dig att höja värdet på din fastighet?

Kontakta oss!
TEL: 08-572 344 00
E-POST: info@metrolit.se

VÅRA KUNDER SÄGER

– Det här var första uppdraget tillsammans med Metrolit (kv Humlan Södertälje), därför var det mycket viktigt att vi skapade ett förtroende gentemot varandra och det lyckades vi skapa snabbt. Tryggheten fanns, vi kunde lita på varandra.

Ronny Eriksson , Telge Fastigheter

– Vi har under hela tiden (ombyggnad hospiceavdelning på Ersta sjukhus) haft ett nära samarbete och har tillsammans fokuserat på att lösa problemen som uppstod istället för att hitta syndabockar. Vår egen aktiva driftspersonal, som har gedigen kunskap om husen, har varit väldigt involverade och Metrolit har varit lyhörda.

Catrin Viksten , Ersta diakoni

HÖR AV DIG!

Vill du veta mer om oss, våra projekt och hur vi kan hjälpa dig höja värdet på din fastighet?
Hör av dig, så kontaktar vi dig!

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.