5 oktober, 2022 14:15

Metrolit fortsätter att växa Serviceverksamheten genom att förvärva Lundin & Johansson Byggteam AB

Den 4 oktober 2022 förvärvade Metrolit Holding AB samtliga aktier i Lundin & Johansson Byggteam AB. Säljare är ägare Daniel Rosenholm och Björn Holmer. Säljarna återinvesterar en betydande del i Metrolit Holding AB och fortsätter i sina nuvarande roller inom bolaget.

LJ Byggteam grundades 1992 i Arboga och har under de senaste åren vuxit sig till en av de ledande aktörerna på marknaden för servicerelaterade byggtjänster och mindre entreprenader i Eskilstuna, Arboga samt Köping. I huvudsak utgörs kunderna av offentliga myndigheter där arbeten avropas via ramavtal samt återkommande privata företag.

LJ Byggteam upplevs som en trygg partner av sina kunder genom att flexibelt och lyhört leverera kvalitet och till stor del tack vare sin starka och kompetenta yrkeskår. LJ Byggteam omsätter ca MSEK 95 och har en lönsamhet väl i paritet med Metrolits. Verksamheten har idag 36 anställda.

Förvärvet av LJ Byggteam är ett led i att utöka Metrolits verksamhet inom affärsområdet Service. Metrolit har sedan tidigare en stark kundbas bl. a på den offentliga marknaden, den privata fastighetsägaremarknaden samt inom marknaden för försäkringsskador. Genom förvärvet har Metrolit nu en stark lokal plattform i Mälardalen för vidare expansion. Tillsammans med Metrolit kommer LJ Byggteam att gemensamt arbeta för Metrolits ambition att fortsätta utveckla den ledande ROT- och serviceverksamhet i Mälardalen.

Totalt kommer Metrolitkoncernen efter förvärvet av LJ Byggteam att bestå av över 290 anställda och omsätta ca MSEK 1.800.

Kontakt och ytterligare information:

Christer Wiberg, styrelseordförande Metrolit, christer.wiberg@bragnuminvest.com, 073-330 30 27

Johanna Barnekow, VD Metrolitkoncernen, johanna.barnekow@metrolit.se, 076-130 60 31

Daniel Rosenholm, VD LJ Byggteam AB, danne@ljbyggteam.se, 073-944 97 60

Tillbaka