Medarbetare & karriär

Vi vill vara medarbetarens och studentens första val!

Metrolit står på en stabil grund, inte minst kompetensmässigt. Alla medarbetare bidrar till vår gemensamma mission – att bli kundens och medarbetarens förstaval.

Vi är specialister inom ROT och Byggservice och tar tillsammans med våra uppdragsgivare ansvar för idé, planering och genomförande av våra projekt. Spännande uppdrag är ständigt på gång tillsammans med återkommande kunder och nya beställare.

Därför är vi alltid intresserade av att träffa personer som brinner för att utföra byggprojekt med högsta kvalitet och har engagemang utöver det vanliga. Vi vill jobba med enkelhet och engagemang i varje del av processen.

Våra medarbetare är vår främsta styrka och nyckeln till framgång. Vi är måna om att var och en ska få den utveckling och karriär de söker inom Metrolitkoncernen

Vi jobbar aktivt för en arbetsmiljö där inkludering, acceptans och mångfald står i fokus. Tillsammans har vi sammanfattat vår värdegrund i – enkelhet, engagemang och erfarenhet. Står du för samma värderingar som vi – hör av dig!

Praktikprogrammet

Metrolit samarbetar med flera skolor för att vara delaktig i vad som händer inom vår bransch och påverka utvecklingen. Som representant för näringslivet sitter vi med i ledningsgruppen för Hermods och Nackademin.
Vi erbjuder studenter praktikplats där de får värdefull inblick i arbetslivet och i byggprocessen. Metrolit erbjuder ett välorganiserat praktikprogram med gedigen introduktion centralt på koncernnivå och lokalt på arbetsplatsen. Alla praktikanter får en handledare samt regelbundna uppföljningar under praktiken. I slutet av praktikprogrammet görs en utvärdering med feedback till praktikanten, handledare samt arbetsplatsen i sin helhet.
På Metrolit lever vi efter värderingarna enkelhet, engagemang och erfarenhet. Detta avspeglar sig under praktikperioden. Våra praktikanter tas väl om hand och ingen blir stoltare än vi om praktiken övergår till anställning i framtiden.

Jobba med oss

Är du passionerad och driven av att jobba i projekt?

Är du intresserad av ROT-uppdrag som bevarande av gamla historiska byggnader, ombyggnad bostäder och skapa rätt förutsättningar för framtida generationer genom att bygga förskolor och skolor.

Vill du dessutom jobba med hållbarhet miljömässigt, ekonomiskt och socialt? Och arbeta i en organisation som präglas av inkludering och mångfald? Då är det till Metrolit du ska söka.

Med vår värdegrund enkelhet, engagemang och erfarenhet som bas arbetar vi för att upplevas som närvarande, personliga och flexibla i vårt dagliga arbete.

 

 

Vi tror på en kultur som har sin grund i våra värderingar och inspirerar och uppmuntrar till engagemang och vilja att ta ansvar.

Hos oss får du möjlighet att arbeta nära kund, med möjlighet till stort eget ansvar. Du blir en viktig del av den värdeskapande processen.

Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att genomföra lyckade projekt. Det är därför ett av våra strategiska mål att attrahera branschens bästa medarbetare.

Hur är det att jobba på Metrolit?

Här talar några av våra kollegor om sina tjänster på Metrolit

Möt Daniel, Platschef på Metrolit

Möt Leif, Platschef på Metrolit

Vill du växa och utvecklas i din yrkeskarriär?

Vi erbjuder dig verktyg att nå dina karriärsmål oavsett om du vill utvecklas i din roll och fördjupa dina kunskaper, eller om du har som mål att axla en ledande befattning. Vi förser dig med utvecklande projekt, kurser och erfaren arbetsledning för den kompetensutveckling du söker.

Vill du ta nästa steg i karriären? Vi har lediga tjänster!

Hälsogruppen

Våra medarbetares hälsa står i centrum. Därför finns vår hälsogrupp som arbetar för att främja hälsa, förebygga ohälsa och skapa ett hållbart arbetsliv. Hälsogruppen anordnar träningspass, lunchpromenader och datorpauser. En gång om året arrangeras fotbollscupen ”Byggbollen”, ett roligt event där hela koncernen umgås och rör på sig tillsammans.

 

Metrolits framgång bygger på hållbara medarbetare. Med det menar vi medarbetare som mår bra i arbetet och privat, att finna en balans i sin tillvaro för en hållbar karriär och mående. Kommunikation, engagemang och tydlighet ska prägla arbetsplatsen så att en hälsosam arbetsmiljö och tempo kan uppnås – vi strävar ständigt att bli ännu bättre inom dessa områden.